Bonnie Tyler - Din nyhedskilde til information om sangeren

Opdateret: 13-03-2009

 

 

Avis/blade: 
Land: 
Interview/omtale:
USA promotionbiografi over albumet: "Notes From America"
Dato:
1988
Skrevet af: 

Oversat af: Jan Olesen

Bonnie Tyler har i grunden aldrig været helt væk fra pladeudgivelserne, men kun specifikt ledt efter det rigtige materiale til hendes specielle hæse stemme. Hun er nu vendt tilbage med albumet "NOTES FROM AMERICA", som er hendes tredje album for pladeselskabet Columbia. Og det afslører en helt ny side af hendes fantastiske stemme.

Bonnie's amerikanske hitliste succes begyndte allerede helt tilbage for 10 år siden, da "It's A Heartache" fløj helt til top i 1978 på både pop og country hitlisterne. "It's A Heartache" indbragte Bonnie en RIAA Gold (plade), og på den tid var det virkelig en "trumf" for en single, og det skete meget sjældent, at en single opnåede at få en RIAA Gold (plade). Fem år efter skrev Jim Steinman "wall-of-sound" balladen "Total Eclipse of the Heart" til Bonnie, og den lå placeret som nummer ET en hel måned om sommeren i 1983, på de amerikanske hitlister. Og igen fik Bonnie en RIAA Gold (plade), som i stadig større og større udstrækning var svære og svære at få fat i, hvis man havde sat sig det mål, at man gerne vil opnå et på en RIAA Gold (plade), for sin/e sang/e. Kun et halv år senere var Bonnie igen en heltinde, da hun opnåede at komme ind på TOP 40 hitlisten med sangen: "Holding Out For A Hero". "Holding Out For A Hero" er hentet fra soundtracket til filmen "Footloose", som opnåede en første plads på LP hitlisterne, og den opnåede tillige at få en RIAA Platinum (plade).

Nu er Bonnie tilbage med en ny stil/lyd samt en ny producer, og det har medvirket til, at albumet "Notes From America" er det mest rock præget album, Bonnie har udgivet i sin karriere. "NOTES FROM AMERICA" er udelukkende produceret af hit sangskriveren/produceren Desmond Child, som kan fylde mange mange sider med hitsange som han har skrevet og produceret. De nok mest velkendte sange som han har skrevet og produceret er bl.a. "You Give Love a Bad Name" og "Living On a Prayer" (til Bon Jovi), "Angel" og "Dude (looks Like a Lady)" (til Aerosmith), and "I Hate Myself For Loving You" (til Joan Jett). Han har også produceret Cher, og på det album som Desmond Child har produceret for Cher, medvirker Bonnie Tyler på numret "Perfection". Og i øjeblikket producere han Bonnie's tidligere arbejdspartner Alice Cooper og Michael Bolton.

Samtidig med at Desmond har produceret albumet "NOTES FROM AMERICA", for Bonnie, har han også skrevet hele fire sange til albumet "NOTES FROM AMERICA". Derudover indeholder albumet sange af Diane Warren, Paul Stanley, Michael Bolton og Holly Knight.

Bandet som Bonnie har indspillet albumet sammen med inderholder bl.a. guitaristen John McCurry, Tony Levin på bas, Jerry Marotta på trummer og Chuck Kentis på keyboard, og som gæste medlem af bandet er også rockmusikeren Joe Lynn Turner repræsenteret.

Bonnie og Desmond mødtes første gang, da han skrev to sang til hende, de skulle bruges på hendes forrige album "Secret Dreams and forbidden Fire". Sangene der her er tale om er: "If You Were A Woman" og "Lovers Again". Da hun ringede ham igen, for at spørge ham om han ville skrive nogle sange til albumet NOTES FROM AMERICA, samt om han kunne tænke sig at producere det, sagde han JA, og det er blevet til et helt utroligt flot resultat.

"Bonnie sagde til mig, at hun ønskede at udgive et rigtigt rockalbum".  "Og da jeg hørte hvad hun havde gang i, blev jeg totalt overvældet, og tænkte, dette her "arbejde" måtte jeg simpelt hen bare være med i". Hendes musikalske stil på dette her album, er bl.a. hentet fra de amerikanske kunstner så som, Aretha Franklin, Janis Joplin og Wilson Pickett.

Bonnie er opvokset i Skewen, i South Wales, lige i udkanten af Swansea. Familien består udover Bonnie af både brødre og søstre, som både er ældre og yngre end Bonnie. Hendes andre søskende lyttede altid til The Doors, Rolling Stones og selvfølge The Beatles, når de spillede plader i hjemmet. Bortset fra det, så havde jeg mit helt egen forbillede idol, og det var Tina Turner.

Hele indspilningen af albumet "Notes From America" blev gjort i "Beasville Studios" nær Woodstock i New York.

Bonnie var helt besat af den tanke, at det var det samme studio som, Janis Jopin tidligere havde indspillet sine albums i. Bonnie besøgte også den lejlighed, som Janis boede i, når hun var der for at indspille. Janis er som en beskyttende engel/gudinde for mig på dette her album, som jeg er i fuld gang med at indspille, forklarer Bonnie. "Jeg føler, det som Janis faktisk sometider er her, og når jeg har det sådan, når jeg synger, får jeg helt gåsehud. Som en hyldest til Janis, er det sidste nummer på albumet "Notes From America" en cover version af Janis's numre nemlig "Turtle Blues". Og før Janis indspillede det numre, var det gruppen Big Brother der havde et stort hit med den sang for 21 år siden.

Titel nummeret på albumet "Notes From America" er et typisk Bonnie Tyler nummer. Det er indspillet med 50 tilfældig valgt personer, som er hentet ind direkte fra gaden, og tilsammen udgjorde de hele koret på den sang. "Teksten til denne sang, fortæller om en person som er kommet til Amerika, for at finde ud af hvem hun egentlig er" forklarer Bonnie.

"Hide Your Hide" er albumets første single. Denne single er en rockmelodi med trummer i baggrunden, og det lyder i grunden ikke så galt. Bonnie beskriver sangen som en "Rock'n roll sang med en smag af West Side Story, noget i retningen af en rigtig tvær kendt elsker på en tagryg i New York City". Eller måske noget i retningen af gruppen Police's musikstil. "Save Up All Your Tears" var en melodi der oprindeligt var skrevet til Diane Warren, af Desmond, men da den var færdig, var vi begge ganske sikkere på,at den ville passe bedre til Bonnie.

"Don't Turn Around" med Warren, blev omskrevet af Albert Hammond, så den kom til at passe til Bonnie. Den indeholder helt klart alle de her simple følelser der indvoldvere kærlighed, og også dem hvor man igen bliver forladt af den man elsker. Bob Seger's vilde stemme stil er der refereret til i sangen "Shy With You" En jamrende guitar solo og et slagkraftigt klaver giver helt klart Bonnie et ekstra point når hun levere sangen "Shy With You".

Robbie Seidman's "Streets Of Little Italy" er en sang der omhandler en persons tilbagetænkning på et både godt og skidt kærligshedforhold, der nu er forbi.

Bonnie erindrer: "Walking down the streets of Little Italy", er, som jeg kan føle sjælen og den lidenskabelig kærlighed for America. Den brostensbelagte vej, er helt nedslidt af folk, som er kommer der, for at få deres egne drømme til at gå i opfyldelse. Sådan har jeg det med mit album: "Notes From America".

Bonnie ser frem til at komme på turné i America i den nærmeste fremtid. I mellemtiden, forsøger hun at bringe sig selv tilbage i popverdens søgelyset igen. "Notes From America" er et album som gør indtryk på det forsvar en artist har omkring sin egen selvtillid, og det vil du kunne høre alle steder, hvor dette album vil blive spillet.

Denne side er udelukkende ment som en uofficiel fanside og har ikke til hensigt at overtræde copyright-loven. Design, grafiske elementer og tekster Copyright © 2000- bonnie-tyler.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Det er tilladt at citere bonnie-tyler.dk, hvis kilden er tydeligt angivet.