Bonnie Tyler - Din nyhedskilde til information om sangeren

Opdateret: 13-03-2009

 

 

Avis/blade: The Weekly News
Land: 
Interview/omtale:
Bonnie er lykkelig forelsket !!! "Heartachesangen" har bragt hende til tops, men det har været lykke hele vejen derop, for millionøsen:
Dato:
den 22. marts 1986
Skrevet af: 

Oversat af: Jan Olesen

En forfærdelig genert 17 årrige pige, sang nervøst igennem en mikrofon, for første gang ved en talentkonkurrence, i en Welsh's "rugbyclub". Efter at have givet "den hele armen" på scenen, havde den unge Gaynor Hopkins opnået en anden plads i arrangementet. Denne placering gav hende store forhåbninger. "Spændingen jeg følte, fik mig til at synes, det ville jeg gerne gøre igen." erindrede Bonnie. "Jeg elskede virkelig at synge".

Rock millionøsen Bonnie Tyler tænker også tit tilbage på den afgørende aften, fordi hun var jo kun Gaynor Hopkins. Nu 34 år og med en række af internationale hit's, i hendes "bagage", vil Bonnie aldrig glemme minderne fra de her "ikke så glamourøse dage", som startede hele hendes karriere.

"Den konkurrence startede det hele for mig" indrømmer hun. "Det førte til, jeg blev optaget i en harmonigruppe, hvor vi var ude at optræde 6 aftner om ugen, i alle de forskellige klubber rundt omkring i Wales". Det pres, det var at stille sig op foran vidt forskellige mennesker og synge, vidste sig at være vigtige "læretimer" for Bonnie.

"Når du synger i klubberne, er du nødt til at vide hvad menneskerne vil høre" forklarer hun. "Så jeg sang alle tophitsene på den tid, - ballader, nogle få rock-'n'-roll sange, og endda nogle få valse.

Hånd i hånd med hendes popularitet steg, kom hendes nye navn, som hun nu fortryder. "Jeg besluttede, jeg ville ændre mit navn på scenen", (altså få et kunstnernavn). Jeg lavede en liste med efternavne og fornavne fra aviserne. Jeg troede at Bonnie Tyler, lød bedre end Hopkins. Jeg kan forfærdelig godt lide navnet Gaynor, og jeg ville ønske jeg aldrig havde ændret det, men nu er det for sent.

Snart efter samlede Bonnie hendes egen band, og Bonnie havde fået en aftale med et produktionsfirma, og det varede ikke længe før, hun havde hendes første pladekontrakt. Ligeledes havde hun snart hendes første succes.

Første succes

I 1976 fik hun sin første smagsprøve på, hvad det vil sige at blive berømt, da den romantiske single "Lost in France" kom på hitlisterne, for til sidst at nå en niende plads. Balladen gav hende hurtigt tilnavnet "den kvindelige Rod Stewart", på grund af hendes den her hæse og ru stemme.

"Lost In France" åbnede også dørene for hende så, der blev bud efter hende rundt om i Europa, til TV-optrædender, som dermed gjorde at hun blev en af frontfigurene indfor kvindelige sangerinder. Andre hits i stil med "It's A Heartache", kan man bl.a. nævne verdenshittet "Total Eclipse of the Heart", som har hjulpet hende til at blive på toppen.

En stor del af hendes succes skyldes samarbejdet med Jim Steinman, som producerede Meatloaf bedst sælgende album "Bat Out Of Hell". Steinman arbejde sammen  med Bonnie, da albumet "Faster Than The Speed of Night" blev indspillet, og det har solgt omkring tre millioner eksemplarer.

Indflydelse

"Jim har været fantastisk for mig" erindre hun hurtigt. "Da jeg første gang fløj over for at møde ham, havde han allerede en samling sange jeg kunne begynde at arbejde med. Og jeg elskede dem". "Det var faktisk ret heldigt, fordi han har senere sagt, at hvis ikke jeg havde kunne lide hans sange, ville han ikke have været i stand til at lave albumet, hvis jeg ikke kunne lide de af hans sange, han havde udvalgt til mig.

Født og opvokset i Swansea, kommer udad en familie, der viser mere end overfladisk interesse for nutidens populære sange. Som Bonnie husker det: "Både mine ældre og yngre søskende, de lyttede altid til:  "Dave Clark Five, The Swinging Blue Jeans og selvfølgelig Beatles melodier". Men den kunstner der er gjort størst indflydelse på mig er Tamala Motown - jeg elskede virkelig hendes melodier, men bortset fra hende, har jeg et virkelige forbilled nemlig Tina Turner.

Bonnie har stadig dyb respekt for, hvordan hendes forældre kunne klare og håndtere, at finde tid til seks børn.

Denne side er udelukkende ment som en uofficiel fanside og har ikke til hensigt at overtræde copyright-loven. Design, grafiske elementer og tekster Copyright © 2000- bonnie-tyler.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Det er tilladt at citere bonnie-tyler.dk, hvis kilden er tydeligt angivet.