Bonnie Tyler - Din nyhedskilde til information om sangeren

Opdateret: 13-03-2009

 

 

 

 
Avis: Nordjyske Stiftstidende
Land: Danmark (Nordjylland)
Interview:
Total Eclipse Of The Heart
Dato: Tirsdag den 5. Juli 2006
Skrevet af:
Mette Møller

Fotograf:
Henrik Louis

Total Eclipse Of The Heart

Fan: Vild med Bonnie Tylers stemme

Sindal: Det begyndte nærmest ved en tilfældighed, men i dag fylder det rimeligt meget i Jan Olesens liv - både når det gælder tid og plads.

Hans samlig af musik og mange andre effekter med sangerinden Bonnie Tyler er mildt sagt imponerende (Se faktaboks).

Det begyndte i 1993, hvor han begyndte at vende plader på en lokalradio. Her skulle han sammensætte nogle numre som en prøve, før han kunne begynde at sende live, og det blev tilfældigvis nogle numre med Bonnie Tyler.

Da han lyttede til det, blev han facineret. Fanget. Det var stemmen. Den karakteristiske ru stemme, som stort set alle kender fra "Total Eclipse Of The Heart", "Lost In France" og "It's A Heartache".

Hendes stemme er helt speciel. Den er så ru, og stadig kan hun synge. Det fascinerer mig forklarer Jan Olesen her 13 år og mange Bonnie Tyler-oplevelser rigere.

I de næste år på lokalradioen gjorde han det til en regel at spille et stykke musik med Bonnie Tyler hver gang, og han kom efterhånden godt ind i hendes omfattende musikudgivelser.

Lidt senere kom hjemmesiden www.bonnie-tyler.dk til, og den har krævet ufattelig meget research, for her kan man finde alt om sangerinden.

Samtidigt begyndte han også at købe alt tilgængeligt materiale med hende op.

Jeg startede med at købe alt, hvad man kunne få i Danmark. Jeg har været i alle brugtplade-butikker i Nordjylland. Senere købte jeg ind på nettet, fortæller Jan Olesen.

Har alle udgivelser

Samlingen voksede støt, og han har i dag alt, hvad hun har udgivet undtagen opsamlingsalbum og Greatest Hits plader, som man jo ikke behøver, når man har alle studieudgivelser.

I 2001 fik Jan Olesen en af sit livs største oplevelser. Her var han første gang til koncert med Bonnie Tyler, det var i Nürnberg sammen med en tysk kammerat, som han havde mødt gennem en mailgruppe, der naturligvis handler om Bonnie Tyler.

Vi tog derud nogle timer før, for der kan man være heldig at møde hende. Der stod 75-100 fans da hun kom, og hun gav autografer til alle. Jeg havde taget en buket blomster med til hende, og hun blev rigtig overrasket og var meget venlig. Hun er helt nede på jorden, fortæller Jan Olesen.

Den første koncertoplevelse var helt i topklasse, og siden er der fulgt mange andre. Hver gang har Jan Olesen mødt sangerinden og har fået autografer og fået taget fotos. Efterhånden genkender hun ham, og sidste gang kom han og en svensk fan-kammerat med backstage.

Det var en stor oplevelse. Vi fik en god snak om hendes nye plade, og hun var utrolig imødekommende, husker Jan Olesen.

Stadig fascineret

Efter de 13 år er han stadig dybt fascineret af personen med den ry stemme. Interessen holder ved.

Jeg fortsætter så længe hun gør.

Og om selve den velkendte stemme har han selvfølgelig også en detaljeret viden. Engang fik Bonnie Tyler knuder på stemmebåndet, som mange sangere gør. Under operationen kom kirurgen til at beskadige hendes stemmebånd, men hun fik alligevel lært at synge igen.

Det er svært at sige, om det var heldigt eller ærgerligt, men den ru stemme blev i hvert fald Bonnie Tylers kendetegn, siger Jan Olesen.

FAKTA BOKS - JANS SAMLING:

- 103 STK. 7 TOMMER SINGLER

- 38 STK. CD-SINGLER

- 12 STK STUDIE ALBUMS PÅ BÅDE LP OG CD

- 20 STK 12 TOMMER MAXI SINGLER

- FOTOGRAFIER AF BONNIE TYLER OG JAN OLSEN - SIGNERET

- ADSKILLIGE SIGNEREDE BILLETTER, PROMOTIONCARDS, T-SHIRTS MM

- DESUDEN DRIVER HAN HJEMMESIDEN WWW.BONNIE-TYLER.DK MED INFO OM SANGEREN

 

Denne side er udelukkende ment som en uofficiel fanside og har ikke til hensigt at overtræde copyright-loven. Design, grafiske elementer og tekster Copyright © 2000- bonnie-tyler.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Det er tilladt at citere bonnie-tyler.dk, hvis kilden er tydeligt angivet.