Bonnie Tyler - Din nyhedskilde til information om sangeren

Opdateret: 13-03-2009

 

 

Avis: Vraa og omegns avis (gratis lokal avis i Nordjylland)
Land
: Danmark
Interview: Heart & Soul 13 Rock Classics 
Skrevet af:  
Dato: Tirsdag den 3. december 2002
Stor størrelse: Klik

Favoritter med følelse:

Bonnie Tyler genopfrisker rockklassikere på et stort anlagt album, " Heart & Soul"

Følelsesfulde eller følelsesladede - "emotional" - er det ord, som den walisiske sangerinde Bonnie Tyler oftest griber til, når hun skal beskrive de 13 sange, der tilsammen er kommet til at udgøre "Heart & Soul", hendes første i fire år. Og det er bestemt ikke tilfældigt.

For Bonnie Tyler - en af 70'ernes og 80'ernes mest markante sangerinder i Danmark - skal kunne føle noget for selve energien og dynamikken i melodien og også til en vis grad kunne identificere sig med teksten, for at tage et nyt nummer på sit repertoire. Og i årevis, faktisk siden hun i begyndelsen af 70'erne optrådte sammen med et af sine første bands, The Imaginations, har hun haft en sang som Roy Orbisons "It's Over" blandt sine yndlingsmelodier.

- Og så kan jeg godt lide når der virkelig er power over ikke bare en melodi, men også en tekst. For eksempel: "And I'm Telling You I'm Not Going", en ægte showsang, som virkelig går til sagen med sit budskab om at gribe kærsten i kraven og sige, at "du skal ikke tro, at du slipper så let - du kan lige så godt elske mig, for jeg forsvinder ikke bare sådan uden videre".

Hvad angår musikalsk stil, så har Bonnie Tyler åbenlyst nydt at brede sig fra traditionel rockballade over gospel i Bill Withers': "Lean On Me" til blues i Little Willie Johns: "Need Your Love So Bad". - Generelt tror jeg faktisk, at det er en stor fordel, at jeg denne gang har valgt at fortolke næsten lutter sange, som man først og fremmest forbinder med mænd og mandestemmer, for eksempel: "Human Touch" af Bruce Springsteen. Alene ved, at jeg synger dem, får de en ny mening, og kun med: "I Can't Make You Love Me", kan jeg risikere at blive sammenlignet, fordi den tidligere har været ude med Bonnie Raitt, som jeg beundrer meget, netop fordi hun også altid har været ærlig i forhold til de følelser, som hun lægger i en sang.

I det hele taget er "Heart & Soul" blevet til ud fra, hvad Bonnie Tyler selv har gået og samlet op af personlige favoritter, efter at hun er blevet stillet på en konkret opgave af sit danske pladeselskab, CMC i Aalborg: Indspil en plade, hvor du bliver bakket op af Prag Filharmonikerne - The City of Prague Philharmonic Orchestra, en flok drønprofessionelle musikere, som Bonnie Tyler er kommet til at holde meget af at arbejde sammen med.

- Ud fra mine ideer om, hvad der skulle med på pladen, indsang jeg vokalerne, som blev præsenteret for musikerne i Prag, der i mellemtiden have fået skrevet arrangementer ud på sangene. Samarbejdet gik så godt, at der egentlig kun skulle ændres en anelse her og der i min sang, forklarer Bonnie Tyler, som glæder sig til at komme rundt i Europa - måske også til Danmark - for at præsentere "Heart & Soul" live, bakket op af band og ikke mindst strygerkvartet for at understrege den fyldige lyd, der præger pladen, som i første omgang er sendt ud i Danmark, Norge og Sverige for at nå til resten af Europa i februar.

Denne side er udelukkende ment som en uofficiel fanside og har ikke til hensigt at overtræde copyright-loven. Design, grafiske elementer og tekster Copyright © 2000- bonnie-tyler.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Det er tilladt at citere bonnie-tyler.dk, hvis kilden er tydeligt angivet.