Bonnie Tyler - Din nyhedskilde til information om sangeren

Opdateret: 15-03-2009

 

 

 

 
Blad: Grønlands Posten (AG)
Dato:
Februar 2009
Land
: Grønland
Interview: Koncert I Qaqortoq
Skrevet af: Aminnguaq Dahl Petrussen
Foto:
Stor størrelse: Klik


 

Bonnie Tyler gæster Qaqortoq

Den aldrende sangeinde Bonnie Tyler holder koncert i Qaqortoq - men mest for oplevelsens skyld

Vi har i en længere periode været irriteret over, at være vidne til kæmpe koncerter i kysten. Men der skete aldrig noget i Sydgrønland. Vi tænkte: "Det kan ikke passe! Vi må selv arrangere noget", fortæller Jim Riis, direktør i Hotel Qaqortoq og medejer af en del virksomheder i byen - samt medarrangør af Bonnie Tyler koncerten, der bliver holdt fredag den 6. februar, i Qaqortoq hallen.

Spiser ikke hvalkød:

Da Jim Riis, og hans medarrangører fik ideen med at invitere en stor stjerne til byen, havde de sat sig flere mål.

- Vi ville være sikre på, at den store stjerne vi inviterer vil kunne fylde hallen. Derfor skrev jeg tre navne i en blok, skrev til en promotor i Danmark, for at spørge om det lyder realistisk. Der gik lang tid, uden at vi fik respons. Men så svarede vedkommende, at Bonnie Tyler slet ikke havde været i tvivl om at sige ja til invitationen, fortæller Jim Riis. Han tror på, at Bonnie Tyler kan fylde hallen i Qaqortoq.

Hendes sange kendes af alle. Og derfor har vi ikke satset på en yngre stjerne, som måske kun har et par hits i sit repetoire, og som måske ikke kan fylde hallen siger Jim Riis.

Koncerten i Qaqortoq bliver Bonnie Tylers nordligste koncert nogensinde, og hun kommer mest for oplevelsens skyld.

- Vi blev enige med hende om at give mindre honorar, end det hun plejer at tilbyde. Men til gengæld giver vi hende en oplevelse for livet, siger Jim Riis.

Arrangørerne har arrangeret udflugter til fårholdersteder og fisketure. Samtidig har de også planer om at giver gæsterne kulinariske oplevelser.

Vi sendte en meget detaljeret madplan, så de kan smage grønlandsk proviant mens de er her, men fik respons på at Bonnie og hendes crew ikke spiser hvalkød. Men det er af ren kulturelle grunde. Dog har de accepteret, resten af medplanen, siger Jim Riis.

Ekstra udstyr til 600.000 kr.:

En gang om ugen, er der flyforbindelse til Danmark fra Sydgrønland, derfor opholder Bonnie Tyler sig i Qaqortoq i en uge.

Det glæder hun sig til, da hun vil opleve Grønland på tæt hold, siger Jim Riis.

Men en stor stjerne, har som regel store ønsker.

- Ja, det gælder også Bonnie Tyler. Men hendes ønsker vedrører mest koncerten. Hun har for eksempel ønsket, at der skulle være et spejl i omklædningsrummet, og vagter udenfor. Desuden har hun ønsket sukkerfri Red Bull, som ikke kan fåes i Qaqortoq. Disse har jeg så skaffet i Amsterdam, mens jeg var der i en anden forbindelse. Desuden ville hun gerne sikre, at lyden er optimal. Derfor har vi i samarbejde med musikerforeningen købt ekstra lys og lydudstyr til 600.000 kr. fortæller Jim Riis.

Sangerinden Nina opvarmer for Bonnie Tyler, og det lokale partyband Suernerit spiller bagefter. En billet koster 495 kr.

I første omgang syntes folk, at det var dyrt, da de havde troet at et kopiband ville spille. Men når de opdager, at det er den rigtige BonnieTyler der spiller, accepterer de prisen, siger Jim Riis.

Det er ikke sidste gang der afholdes en stor koncert med en stor stjerne i Qaqortoq.

- Til september holder vi endnu en stor koncert. Men det er stadig hemmeligt hvem der spiller siger en hemmelighedsfuld Jim Riis.

Denne side er udelukkende ment som en uofficiel fanside og har ikke til hensigt at overtræde copyright-loven. Design, grafiske elementer og tekster Copyright © 2000- bonnie-tyler.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Det er tilladt at citere bonnie-tyler.dk, hvis kilden er tydeligt angivet.